2017:

  • 6. februar: Temakveld «Fattigvesen og legdsystem på 1700- og 1800-tallet.» v/ Frøydis Bryhn. Sted:  Musikkrommet på Billingstad skole.
  • 6. februar : Årsmøte i historielaget umiddelbart etter kveldens foredrag. Sted: Musikkrommet på Billingstad skole.
  • 21. mai: Årets store begivenhet i historielaget: åpning av Billingstads nye kultursti.29. mai: Temakveld. Sted: musikkrommet på Billingstad skole. Henrik Eie: Stokker gård –fra Lier prestegjeld til kompanisjefs-gård og Billingstads største gård.
  • 25. september kl 19.00: Topografien og geologien i Asker. Ved geolog Knut Jore. Sted: Musikkrommet på Billingstad skole
  • 14. oktober kl 14.00: Guidet tur langs kulturstien. Oppmøte ved Billingstad stasjon

2016:
5. Februar: Foredrag: «Drammenbanen – en livsnerve for utviklingen av Billingstad» ved geograf Tor Wisting.

Temamøte jernbanen

6. april: Foredrag med påfølgende årsmøte:
Kom og hør om kunstnere på Billingstad, blant annet Billingstads store maler, Torstein Torsteinson, representert med flere bilder på Nasjonalgalleriet. Hans barnebarn, Torstein Tryti, forteller om sin fars liv som kunstner i Asker og i Paris.
Årsmøtet avholdes umiddelbart etter foredraget.
torstein torsteinson25. mai: Tema: Billingstads utbygging gjennom 100 år – et historisk skråblikk ved kommuneplansjef Tor Arne Midtbø.
Det var godt oppmøte på skolen denne onsdagskvelden og vi fikk et morsomt og lærerikt innblikk i utviklingen av området vårt. Hvis du ikke fikk vært til stede, kan du se på presentasjonen til Midtbø her. (kan være litt tung å laste opp pga bilder)

28. august: Omvisning i Tanum kirke
Tanum kirke er en av landets eldste og mest interessante kirker. Kirken ble bygget på begynnelsen av 1100-tallet og har en spennende historie like  frem til vår tid. Tanum kirke har i historisk tid vært Billingstad-folkets nærmeste kirke.
Ta med venner og bekjente og ble med på omvisning i kirken og området rundt.

tanumkirke

17. oktober: Bildekavalkade fra Billingstad i perioden 1920 – 1980
5. desember: Temakveld: Norsk folkemedisin: “Kloke koner – urtekurer og magi. Foredragsholder var Per Holck, professor i medisin ved Universitetet i Oslo og forfatter av flere bøker innen temaet.

2015
Mars:  Samtalekveld med eldre Billingstad-beboere i Holmen kirke
August:  Årsmøte og foredrag på Asker museum: Kalkbrenning på Billingstad v/ Vidar Skovli.
Oktober: Historisk vandring på nedre Billingstad ved Tore-Wiggo Sørensen og Erik Wold: Her i krysset Brattbakken og Inga Falsen Gjerdrumsvei
Vandring oktober 2015

November
Tema: «Hvordan komme i gang med slekstforskning»
ved Harald Sørgaard Djupvik. Djupvik var en av stifterne av DIS (Data i Slektsforskning) i Asker. Han har skrevet flere slektshistoriske artikler og har holdt en rekke foredrag om slektsforskning